Logistikk

Naturen i Arktis er spesiell og krevende. Svalbards unike og isolerte beliggenhet betyr at all last må sendes via luft eller til sjøs. Vi har over 100 års erfaring med logistikk i Arktis, og er den mest sentrale logistikkleverandøren for frakt til og fra Svalbard.

Krevende forhold på 78° nord

Til toppen

Svalbard er en arktisk øygruppe med uendelige områder med uberørt og rå villmark.

Svalbard består av alle øyer, holmer og skjær mellom 74° og 81° nordlig bredde og 10° og 35° østlig lengde. Spitsbergen er den største øyen på øygruppen. Longyearbyen er verdens nordligste bysamfunn, og ligger bare 1300 km fra Nordpolen.

Longyearbyen
Longyearbyen. Foto Tommy Dahl Markussen

Siden oppdagelsen i 1596 har Svalbard gitt opphav til barske historier om fangstliv, bergverksdrift og utrolige ekspedisjoner.

Svalbards unike og isolerte beliggenhet betyr at all last må sendes enten via luft eller til sjøs.

Tidligere var Longyearbyen nærmest totalt isolert i vinterhalvåret. Da flyplassen ble bygd i 1974 og offisielt åpnet året etter, var det et veiskille i Svalbards historie. Da fikk man blant annet tilgang til ferskvarer, aviser, fjernsynsprogrammer på videobånd, slekt og venner.

I dag er Svalbard mer tilgjengelig enn tidligere, og det er hyppige flyavganger mellom Longyearbyen og fastlandet. Likevel byr Svalbard fortsatt på mange utfordringer innen logistikk, blant annet for store skip som ankommer og de som flytter til og fra øygruppen.

Store Norske har over 100 års erfaring med logistikk i Arktis. Gjennom vårt datterselskap Pole Position Logistics AS er vi i dag den mest sentrale logistikkleverandøren for frakt til og fra Svalbard.