Tilbake til nyheter
Til toppen

Heidi Theresa Ose kåres til Årets Kraftkvinne 2023

Lederen av Store Norske Energi, Heidi Theresa Ose, fikk den prestisjetunge prisen utdelt av olje- og energiminister Terje Aasland (Ap). Hun mottar prisen for sin innsats med å skape innovasjon og vekst i sitt selskap, hennes faglige dyktighet, og for å gå foran som et godt eksempel for kvinner i bransjen.

– Dette viser at vi har et unikt fornybart energimiljø på Svalbard, som blir anerkjent over hele Norge. Det er også en stor ære å få være et forbilde for kvinner i bransjen, og jeg håper jeg kan inspirere enda flere kvinner til å starte i energibransjen, sier Heidi Theresa Ose, leder av Store Norske Energi.

Prisen deles ut av organisasjonen Kraftkvinnene. Hele 63 kvinner var nominert til årets utgave av prisen, og olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) delte ut prisen foran drøyt 100 gallakledde kvinner på Clarion Hotel Bjørvika.

– Årets kraftkvinne er en utrettelig pådriver for fornybare løsninger. Hun bidrar til å skape ny energihistorie på Svalbard, der gruvehistoriens kapittel nå lukkes. Årets kraftkvinne utvikler og drifter løsninger som går fra kull og fossil energi til fornybare realistiske løsninger for Arktis. Disse løsningene skal fungere i permafrost, snø og vind. Denne kunnskapen er overførbar til andre energiomstillingsprosjekter, sa olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) da han leste opp juryens begrunnelse fra scenen.

Heidi Theresa Ose har vært leder av Store Norske Energi siden 2023, da hun overtok jobben etter Guttorm Nygård først midlertidig og deretter permanent like etter nyttår. Ose er utdannet sivilingeniør fra NTNU. Tidligere har hun hatt ulike lederroller i Akershus Energi, SN Power og Sweco Norge.

Store Norske Energi AS ble etablert i 2021 som et 100 prosent eid datterselskap i Store Norske-konsernet. Selskapet har som formål å bygge ut, eie og drive fornybare energiløsninger i isolerte samfunn i Arktis.

– Svalbard står midt i en energiomstilling, og de siste årene har vi blant annet etablert Isfjord Radio som pilot for utslippsfrie hybride energianlegg for off-grid samfunn i Arktis. Alt vi tester ut på Svalbard er av interesse for Norge og Arktis, og jeg håper at denne prisen vil sette ytterligere fokus på arbeidet vi gjør her oppe, sier Heidi Theresa Ose, daglig leder i Store Norske Energi.