Tilbake til nyheter
Til toppen

De første beboerne flytter inn på Blåmyra

I disse dager flytter de første beboerne inn på Blåmyra etter en betydelig oppgradering av boligene. Prosjektet følger oppsatt fremdrift og vil ferdigstilles i april neste år.

-Dette er en betydelig oppgradering for boligmassen vår på Blåmyra. Badene er renovert, bygget har fått ventilasjon, og røranlegget er byttet ut til dagens standard. Luktproblemer i fellesarealene fra vann og avløp er også løst. Totalt sett vil energiforbruket bli redusert med 40 prosent som følge av oppgraderingene, Stig Torheim prosjektleder Store Norske

Entreprenøren SansBygg er valgt til å oppgradere Store Norskes 110 leiligheter i Blåmyra, som er nesten 40 år gamle og i dårlig stand. De første beboerne flyttet tilbake til oppgang 17 i helgen, og neste oppgang følger om cirka en måned. Dette vil fortsette frem til prosjektet avsluttes i april.

Gammelt bad Blåmyra
Slik så de gamle badene på Blåmyra ut.

-Det er gledelig at prosjektet går som planlagt. Mange boliger i Longyearbyen er gamle og i dårlig stand. Som en stor boligeier ønsker vi å endre dette. Oppussingen av Blåmyra markerer starten på en omfattende forbedring av hele Longyearbyen, og vi vil bruke disse erfaringene i fremtidige oppgraderingsprosjekter, sier Peter Fredrik Broch, eiendomssjef i Store Norske.

Nytt bad Blåmura
Slik ser de nye badene på Blåmyra ut etter oppgraderingen.